Rekompensta/Transfer

klim1981 Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
13.03.2009, 08:48    Pytanie
Chcę sprowadzić juniora z Ipswich - mogę jemu zaproponować kontrakt - w uwagach dot. transferu pojawiła się opcja rekompensata (domyślam się że za wyszkolenie) - którą w takiej formie jeszcze się w Fm nie spotkałem - "Ipswich otrzyma rekompensatę wysokości ... która może wzrosnąć do ... " wszystko dokładnie widać na foto.

Co tu dużo mówić kwotę początkową jestem gotów z ciężkim sercem zapłać, jednak cena końcowa (tzn. "cena początkowa która może wrosnąć";) zrujnuje mój budżet - Jest absolutnie nie do zaakceptowania.

Proszę o wszelkie pomocne info dot. transferów z opcją rekompensaty

LOLECZeX Młody aktywista

0
13.03.2009 08:58    #1
Hmm pewnie jakieś klauzurę są, ale spróbuj kupić go normalnie, a nie proponować mu kontrakt, może wyjdzie taniej..

wigrus Partyzant

0
13.03.2009 09:02    #2
jak mówi loleczex, kup go normalnie, nie poprzez zaproponowanie kontraktu. Możesz o wiele mniejszą cene zaproponować ipswich, często się zgadzają.

klim1981 Żołnierz frontu ideologicznego

0
13.03.2009 11:00    #3
Będę próbował złożyć ofertę.
Dalej interesuje mnie jak działa rekompensata - tzn. w jakich warunkach kwota początkowa może wzrosnąć ? Skąd biorą się w ogóle te kwoty ?

Proszę o wyjaśnienia na tym konkretnym przypadku:

Nicholas Farrell (Ipswich) - 18l - kontrakt z Ipswich do 30.06.2015 (obecnie marzec 2013) - wartość 2.5 E
Rekompensata - kwota początkowa 2.7 E, kwota końcowa 7,25 E - skąd takie a nie inne kwoty ? bo nie wieże aby były brane z powietrza ...

Bartez Przodownik pracy

0
13.03.2009 12:48    #4
Jeśli jednak transfer dotyczy zawodnika nie amatora, wysokość ekwiwalentu jest wyliczana na podstawie pensji brutto zawodnika oraz premii i nagród z klubu za okres ostatnich 12 miesięcy. A gdy to reprezentant, także premii i nagród z PZPN. I to wszystko razy osiem. Tak to jest w Polsce. A czy w innich krajach, to nie wiem.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 13.03.2009 o godz. 12:56

Użytkownik uznał post za pomocny

Robi2009 Młody aktywista

0
13.03.2009 15:05    #5
Dokładnie jak mówią poprzednicy. Do Korony chciałem kupić supertalent na bramkę, ekwiwalent wynosił gdzieś z pół miliona €, a ja go sprowadziłem bodaj za... 5 tys. € ;) W FM 09 nie opłaca się sprowadzać juniorów przez zaproponowanie kontraktu, no chyba, że ma się budżet na poziomie Man City...
There's nothing to fear except the fear itself

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution