Swoboda i gra przy przeciwniku

LEX Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
29.01.2009, 14:58    Pytanie
Witam. Mam pytanie.
Jak ustawić dla poszczególnych pozycji suwak swobody taktycznej oraz gry przy przeciwniku, bo mam nieodparte wrażenie, że w tych dwóch aspektach ciągle błądzę...

btw... napastnikom ustawić częste rajdy i podania prostopadłe czy lepiej nie?

bReCZ Partyzant

0
29.01.2009 19:16    #1
Ja dla calego zespolu ustawilem 2 'kreski' w prawo od zera ;]
Ale jesli chcesz dla kazdej formacji ustawic inaczej, to sadze ze bramkarz i srodkowi obroncy to swoboda zerowa.Boczni obroncy moze kilka kresek (max 5-6) w prawo od zera, jesli sa dosyc ofensywni i kreatywni.Rozgrywajacy (logicznie bardzo kreatywny zawodnik, nawet najbardziej w druzynie to mysle ze powinien miec swobode na polowe, albo 3/4 paska jesli jest kims pokroju Pirlo czy Fabregasa).Napastnicy i skrzydlowi klasy C. Ronaldo, Messi, Robinho to 3/4 paska mysle ze mozna dac + do tego rajdy i rajdy z pilka na czesto.

Pozdrawiam, i powiedz jak Ci poszlo, jesli tak ustawiles zawodnikow ;]

Użytkownik uznał post za pomocny

LEX Partyzant

0
29.01.2009 20:18    #2
W sumie to mam mniej-więcej podobnie. Ale moim zawodnicy zachowują się dziwnie i nie wiem dlaczego. Mam miażdżącą przewagę, środkowi obrońcy niemal w pod polem karnym rywali rozgrywają piłkę z bocznymi obrońcami, a napastnicy stoją w polu karnym i czekają nie wiem na co. Środkowy pomocnik zamiast coś wykreować to podaje do bocznego obrońcy, który albo wbiega w pole karne, próbuje wrzucać, obrona blokuje i jest róg (których mam zawsze kilkanaście w meczu), albo oddaje do środkowego obrońcy i tak w 'koło macieja'. Ewentualnie czasami jakiś środkowy pomocnik strzeli na bramkę, ale piłka leci 'w kosmos'. Nie wiem co z tym zrobić, próbuje wszystkiego i nic. A jak już jakimś cudem napastnik dostanie piłkę, to zaraz potrojenie i starta. Bramki najczęściej strzelam po indywidualnych akcjach, z rogów, wolnych i dystansu... żadnej, ładnej, składnej akcji... NIC! :| a właśnie... tak w ogóle to gram 4-4-2 i jak próbuje wyciągnąć jednego napastnika do tyłu jako ofensywnego pomocnika żeby coś wykreował, to zaraz komunikat, że za mało napastników... :/ mam dość.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution