Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

Chod Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
13.04.2014 21:23    #11111     Football Manager - Świat taktyki - Od czego zacząć
Istotne jest czy masz odpowiednich wykonawców dla tej taktyki, a jak wiadomo ofensywnie wyglądasz całkiem przyzwoicie. Jednakże żeby grać taką taktyką potrzeba byłoby dorzucić do poleceń min. utrzymanie piłki, wyższą linię obrony (chociaż sprawdź sobie dokładnie czy twoi obrońcy są wystarczająco dynamiczni, oczywiście ci środkowi, jeżeli nie możesz stracić masę bramek po kontrach, a wtedy trzeba przemyśleć to dokładniej). Musisz przemyśleć czy wolisz klepać na większej przestrzeni (grasz wtedy szerzej) czy klepanie na mniejszej (analogicznie: granie wąsko). Nie wiem jaka jest dokładnie ta twoja wizja gry, jednakże musisz dokładnie sobie przemyśleć właśnie te dwa istotne czynniki dla tej taktyki.

Wszystko tutaj osiąga się metodą prób i błędów, dokładnie analizując statystyki każdego wykonawcy twojej taktyki. Obawiam się że taki Mexes raczej jest trochę powolny i ciężko mu będzie przy wysuniętej obronie wracać do kontrataków, a to twój najbardziej doświadczony aktualnie obrońca. Co prawda Howedes jest wybitnym zawodnikiem, podobnie jak Rami i Zapata.

Więc w skrócie: przeanalizuj sobie jak grasz wysoko czy cofnięty, szeroko czy wąsko oraz warto chyba przy tych założeniach pierwotnych pozaznaczać opcję z utrzymaniem piłki i podaniami w pole karne.
#TeamTyniec

robal15 Młody aktywista

[quote="Bartg90"]Faktycznie na poczatku dostawałem oklep od wszystkich. Dopiero moja Jagiellonia sie rozegrała w 2 sezonie (jakos udało sie uchronic posade..uff, miałem ultimatum w ostatnich pieciu meczach 10 pkt i udało sie je zdobyc, mało tego awansowałem do grupy mistrzowskiej i na koniec sezonu 3 m-ce :D) Żeby strzelac wiecej niż rywale musiałem dawać strzały z każdej pozycji. Wiecej strzałów = wiecej goli. tylko czasami to wkurza jak np. Grosicki idzie sam na sam od połowy i strzela na bramke z 20 metra :\[/quote]

I co to ma wspólnego z tym tematem?
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

Zymon Partyzant

FM2010 10.0.3 Panowie szukam klubu, z aspiracjami, z gotowym skladem na walkę o czołową lokatę w lidze . Pieniędzy chciałbym mieć tyle aby móc sprowadzić juniorów którzy za parę lat będą decydować o obliczu mojej drużyny (Otamendi, Kadlec, Lacina Traore,Verrati, Rybus). Najbardziej interesuje mnie liga niemiecka i francuska. Z niemiec znalazłem 3 kluby :
-Hoffenhaim (skład w miarę dobry ale tylko 2 mln na transfery)grał ktoś nimi ? jak tam z kasą ? sypną trochę groszem ?
-Wolfsburg (obrońca tytułu LM Dzeko i Martins w ataku) chyba 7 mln na transfery
-Stuttgart (zespół bez trenera) skład do wzmocnienia , z kasą chyba 4-6 mln euro
Grał ktoś z Was którymś z nich ? Jakieś opnie sugestie ?
był - będzie - jest zawsze IKS!

Bartg90 Partyzant

Faktycznie na poczatku dostawałem oklep od wszystkich. Dopiero moja Jagiellonia sie rozegrała w 2 sezonie (jakos udało sie uchronic posade..uff, miałem ultimatum w ostatnich pieciu meczach 10 pkt i udało sie je zdobyc, mało tego awansowałem do grupy mistrzowskiej i na koniec sezonu 3 m-ce :D) Żeby strzelac wiecej niż rywale musiałem dawać strzały z każdej pozycji. Wiecej strzałów = wiecej goli. tylko czasami to wkurza jak np. Grosicki idzie sam na sam od połowy i strzela na bramke z 20 metra :\

arvanis Partyzant

13.04.2014 13:08    #11115     Football Manager - Ogólna dyskusja - Błędy w grze.
[quote="Simi7"]Nie wiem czy dobry temat ale kij.

Ostatnio zauważyłem, że wszystkie Nagrody mi się zepsuły na moim save'ie... Sezon 18/19, gram Realem Madryt. W styczniu chciałem zobaczyć kto wygrał Złotą Piłkę - Ronaldo czy Bale - a tu się okazyje, że nie mogę w ogóle wejść w tą zakładkę. Tylko najlepsza jedenastka jest... Ponadto, statystyki w Historii graczy się usunęły z poprzednich lat.[/quote]

Też tak mam. Zasadniczo oznacza to, że jest już pozamiatane. Szukałem rozwiązania w internetach i chociaż wiele osób tak ma, nikt nie wie, jak to naprawić. Część graczy twierdzi, że to przez uruchomienie ccleanera albo podobnego programu czyszczącego w trakcie gry, który usunął pliki tymczasowe rozgrywki. Część twierdzi, że to losowy problem. A jeden gracz twierdzi, że też tak miał, ale po kilku sezonach mu się naprawiło. Ja mam tak od miesiąca. Na początku odstawiłem grę, ale ostatnio do niej wróciłem i gram. Jak się naprawi to się naprawi, a jak nie to trudno. Bez tego też się da grać.

morpex Partyzant

13.04.2014 12:51    #11116     Football Manager - Świat taktyki - Od czego zacząć
Polecenia dla drużyny to
-Krótsze podania
-Rozegranie po ziemi
-Ostre dośrodkowania
-Zagrania na obieg
-Niższe tempo

Mentalność standardowa i styl gry płynny.
Jest końcówka Września więc pasek zgrania jest juz w 3/4 pełny.Na środek obrony kupiłem jeszcze Howedesa.Wiem że trochę czasu zajmuje zapoznanie sie z taktyka itp ale jak na razie rezultaty sa słabe.W przed sezonowych sparingach nie wygrałem ani jednego meczu i odpadłem w barażach do LM z Real Sociedad 4-1 w dwu meczu. Po 3 kolejkach w Serie A wygralem jeden mecz,jeden zremisowałem i jeden przegrałem.Rezultat niby nie taki zły ale styl gry jest naprawdę marny.Mało sytuacji a jak już są to nie wykorzystane.Do tego słaba gra ofensywna i większość podań do tyłu.

MichałTrener Partyzant

Cześć. Mam dwa problemy. Nie mogę zrobić screenów z FM 14. Mam Windowsa 8. Przy klikaniu Prt Sc na klawiaturze i próbowaniu wklejenia tego screena w painta, robi mi się screen pulpitu, a gdy klikam kombinację Alt+F9, owszem mam folder screeny w moich dokumentacj, ale nic w nim nie ma. A drugim problemem jest wyświetlanie koszulek w grze. Ściągnąłem kitsy 3D Gold, wkleiłem do Moje Dokumenty/Sports Interactive/Football Manager 2014/graphics/kits/3D/i tutaj wkleiłem foldery typu Dennmark, England. Zrobiłem buforowanie skórki, wyczyściłem bufor, odświeżyłem skórkę. Twarze, loga, stadiony działają, a to nie. Proszę o pomoc.

Chod Żołnierz frontu ideologicznego

13.04.2014 10:53    #11118     Football Manager - Świat taktyki - Od czego zacząć
Po pierwsze - jak wyglądają polecenia dla zespołu? Po drugie - nigdy nie miałem przekonania do klasycznych dziesiątek w FMie, nie wiem czy Kaka albo jego zmiennik (obojętnie kto) nie bylilby lepsi w tym ustawieniu jako rozdający piłki engache. U mnie się to sprawdziło przyzwoicie - zawodnik (Firmino w Hoffenheim) zaliczał sporo asyst i bramek. Napastnika zostawiłbym tak jak jest, ewentualnie spróbował cofniętego napastnika z zadaniem ataku - by nie czekał tylko na piłkę, a starał się coś rozegrać.

Druga sprawa - kupiłeś świeżo Salvio, on musi mieć trochę czasu na zadomowienie się w drużynie. Cała ekipa wymaga kilku miesięcy na zgranie się i ogarnięcie taktyki, inaczej nie będzie aż tak dobrych wyników. Nie od razu Mediolan (albo Rzym, jak kto woli) zbudowano!
#TeamTyniec

|\\//| Partyzant

13.04.2014 02:27    #11119     Sufler - Porady do gry - Wartosc pilkarza
Jak chodzi o reputację to dodać mus jest reputację zawodnika. Jak zawodnik robi furorę nawet w takiej lidze jaką jest polska, gra świetne mecze, występuje w rep. a skauci z innych państw bacznie go obserwują to wraz ze wzrostem reputacji światowej rośnie jego cena. Tak miałem z Teodorczykiem. Udało mi się go zatrzymać przez prawie trzy sezony. W tym czasie rozwijał się że weź grał fenomenalne spotkania oczywiście nie wszystkie, statystycznie strzelał niemal dwa gole na mecz i jego cena wzrosła z 1.2 mln do 5.5 mln euro. Oczywiście udało mi się podbić tą cenę do 8.5 mln. A za taką kasę kupić można już dobrego młodego gracza z perspektywą do rozwoju.

morpex Partyzant

13.04.2014 01:23    #11120     Football Manager - Świat taktyki - Od czego zacząć
Witam,zacząłem karierę Ac Milanem w FM 2014 i mam problem ze stworzeniem odpowiedniej taktyki.Poczytałem kilka poradników z Angielskich forum na ten temat i tworzyłem taktykę.Postanowiłem grać 4-2-3-1 gdyż lubię tą formacje i mam do niej odpowiednich piłkarzy.Problem polega na tym że za nic nie mogę stworzyć taktyki która dawała by zadowalające rezultaty.

Chciałbym grać ładną techniczną piłkę z krótkimi podaniami,skrzydłowymi grającymi bliżej środka i bocznymi obrońcami grającymi wysoko na obieg,coś jak Alves z Albą w Barcelonie.Mam Abate i Constatnta na bokach.Obaj są zadowalający w grze ofensywnej wiec myślę że nadają się do tej roli.Na prawe skrzydło kupiłem Argentyńczyka Salvio a na lewym gra El Shaarawy.Obu ustawiłem jako schodzących napastników,Salvio dałem rolę wsparcia gdyż za nim w obronie gra świetny w ataku Abate i dzieki temu Salvio go asekuruje podczas rajdów i zawsze daje możliwość Abate oddania piłki do tyłu zamiast głupiej straty.Na lewym skrzydle sytuacja jest odwrotna,Shaarawy ma atak a Constant wsparcie gdyż rajdy Constanta nie są tak efektowne jak Abate.Drugi powód jest taki że El Shaarawy jest moim zdaniem zawodnikiem bardziej nastawionym na strzelanie bramek niż Salvio,który jest bardziej asystentem.

W pomocy najczęściej gra para De Jong z Montolivo.De Jong gra po stronie Abate żeby mógł go asekurować w razie gdy ten zapędzi sie za daleko.De Jong ma rolę walczący o piłke a Montolivo gra jako cofnięty rozgrywający z opcją wsparcia.Przed nimi gra Kaka jako klasyczna 10.

Na szpicy gra osamotniony Balotelli jak lis pola karnego.

Jeśli ktoś mógłby mnie trochę nakierować od czego zacząć i jak ustawić zespół żeby grał według mojej wizji.Mogę podesłać screeny poleceń albo wstawić plik do taktyk.Z góry dzieki za pomoc

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution