Przez tydzień przyglądałem się Waszej twórczości na blogach – czy komuś udało się wybić ponad szarą przeciętność? Czy twórczość któregoś z użytkowników powinna stać się wyzwaniem dla innych? Odpowiedź znajdziecie poniżej!
Statystyka to tylko liczby, ale oddajmy jej pole i zobaczmy, ile wpisów i w jakich kategoriach pojawiło się w Manifestach w ubiegłym tygodniu. I tak w pierwszej, dotyczącej Football Managera mieliśmy do czynienia z dwudziestoma czterema wpisami. Druga tyczy się sceny, ale tutaj zostaliśmy uraczeni tylko jednym wpisem, informującym o naborze do redakcji PES Revolution. Przedostatnia to miejsce przeznaczone na publicystykę, a w niej przynajmniej kilka z pięciu wpisów zasłużyło na wyróżnienie. Szczegóły już za moment. Na deser pozostaje nam kategoria pozostałe, ale tam było nie tylko mało, bo to jedynie dwa teksty, ale również nudno. Sporo nie znaczy świetnie. Jednak wprawdzie ubogie w fabułę, ale schludne i ciekawe wydało mi się opowiadanie maciekigooda, który poszukuje szczęścia w Wycombe. Nieźle też wygląda kacpergawlo i jego kariera w AS Cherbourg, ale potencjalnego czytelnika mogą odrzucić źle sformatowane obrazki. Użytkownika o nicku Flame333 być może kojarzycie z Polecanymi Manifestami, a jego trudna i pracochłonna praca w Hogaborgs BK znajduje uznanie także w moich oczach. Ktoś jeszcze? No jasne! Nie mógłbym zapomnieć o rahimie, który chyba już z niezwykłym uporem maniaka prezentuje kolejne i kolejne części swoich menedżerskich przygód. Tym razem zawitał do Tychów, a oto jedna z części jego długiej kariery. Wracamy do publicystyki. Nieźle i dość zwięźle, a zatem całkiem konkretnie wyniki sezonu 2008/2009 podsumował Marcin22. Aż chciałoby się jeszcze raz zapytać kto rządzi w Krakowie? Zostawmy to, musimy przejść dalej. Wodolejstwo nie jest na pewno cechą szemka7, który proponuje reformę rozgrywek w Polsce. Pomysł może i interesujący, ale nierealny. Kończymy powszechnie znaną Szkołą Taktyki, w której jej autor - Piotr Sebastian - tym razem, w swoim kursie zaawansowanym prawił o podaniach i tempie gry. Chciałoby się więcej, ale i tak mamy powody do radości. Interes się opłaca, bo warto oglądać ludzi, którzy dobrowolnie i twórczo poświęcają swój czas dla społeczności CM Revolution, a, co najważniejsze, nie oczekują w zamian zbyt wiele. Zapraszamy już na przyszłotygodniowy Przegląd Manifestów, w którym Grzelo przyjrzy się najlepszym notkom z okresu od 8 do 14 czerwca.