Gdy poinformowaliśmy, że premiera FM-a 2009 w Polsce będzie miała miejsce 14 listopada, pojawiły się komentarze niedowierzania i podziwu. Pesymiści byli jednak przekonani, że to zbyt piękne, by mogło być prawdziwe – jak się okazuje, mieli rację!
Pierwotna premiera gry Football Manager 2009 w Polsce miała mieć miejsce 14 listopada 2008 roku, czyli dokładnie tego samego dnia, jak w innych krajach europejskich. Jednak firma SEGA, wydawca najlepszego managera piłkarskiego, poinformowała iż w związku z finalizacją prac lokalizacyjnych nad polską wersją językową gry, jej premiera odbędzie się dokładnie tydzień później, niż zapowiadano, a więc 21 listopada 2008. Spowodowane jest to faktem, iż wydawcy chcą dostarczyć do Waszych rąk jak najbardziej dopracowany pod względem językowym produkt. Pozostaje więc uzbroić się w cierpliwość i czekać na ten upragniony, piątkowy poranek, kiedy na półkach sklepów pojawi się Football Manager 2009. Jeśli nadal nie jesteście przekonani, czy warto wydawać pieniądze na najnowszą wersję dzieła Sports Interactive, polecam zapoznać się z beta testem tej gry, który M8_PL opublikował na łamach CM Revolution. Istnieje też możliwość nabycia FM-a za darmo, poprzez udział w naszym konkursie, do czego gorąco namawiam.