FM 2010 do kupienia przez Steam
rondel 23.08.2009 12:35 553 czytelników 0 komentarzy
Oficjalna data wydania nowego FM-a została ogłoszona, wobec tego w Internecie zaczynają pojawiać się oferty, dzięki którym możemy zamówić naszą ulubioną grę już dziś. Jedną z nich przygotowano także na znanej wszystkim platformie Steam.
Jak zapewne pamiętacie, dokładnie rok temu panowie ze Sports Interactive zdecydowali się na udostępnienie swojej gry do ściągnięcia poprzez Internet i umożliwiło im to zwiększenie wyników sprzedaży. Jak widać, było to bardzo dobre posunięcie, ponieważ także i w tym roku postanowili pójść tą ścieżką. Żeby jednak zakupić dzieło SI w pre-orderze przez Steam, należy wyłożyć aż 49,99€, co w przeliczeniu na dzisiejszy kurs daje zawrotną cenę w wysokości 205 złotych! Na zachętę, w ofercie dołączona została darmowa kopia gry wyścigowej OutRun 2006: Coast 2 Coast, której wydawcą jest Sega. Warto także zwrócić uwagę na to, że będzie można ją ściągnąć od razu po złożeniu zamówienia, co zapewne podyktowane jest chęcią zdobycia jak największej ilości klientów. Football Manager 2010 zostanie odblokowany w dniu premiery, czyli 30 października, co jednak ważne, odbędzie się to zaraz po wybiciu północy, więc gracze, którzy zdecydują się kupić grę w taki sposób dostaną możliwość uruchomienia jej jako pierwsi. Będą oni mogli liczyć także na maksymalne wykorzystanie ich łącza internetowego, więc oczekiwanie aż pasek osiągnie błogi stan 100% nie powinno być długie. Gra dodatkowo zostanie pobrana i automatycznie zainstalowana bezpośrednio na dyski ich komputerów. Jedyną wadą takiego rozwiązania wydaje się być cena, która dla dużej ilości graczy może okazać się odpychająca. Z drugiej jednak strony kusząco działa fakt, iż cały proces otrzymywania produktu będzie szybki i bezproblemowy, a dodatkowy prezent w postaci dobrej gry wyścigowej tylko umili niecierpliwe czekanie.