Sports Interactive o przyszłości FM 2021

Twórcy serii Football Manager opublikowali oświadczenie, w którym szef studia SI Games opisuje wpływ ostatnich wydarzeń na ich pracę. Znalazło się w nim zapewnienie, że nowa część FM-a będzie miała swoją premierę w tym roku.

Od dłuższego czasu w mediach społecznościowych Football Managera pojawiały się pytania, czy problemy wywołane przez COVID-19 odbiją się na przyszłości gry. Jak zapewnił dziś MIles Jacobson, nowy FM ukaże się "w tym roku" i "odrobinę później niż planowali, za to z bardzo mocnym zestawem nowości - aczkolwiek nieco różniącym się od tego, który zakładali sobie jeszcze w styczniu". W oświadczeniu zapowiadany jest "zestaw gier", na podstawie czego można uznać, że FM Touch, FM Mobile czy wersja Switch także nie są zagrożone.

Szef Sports Interactive zaapelował o cierpliwość i wyrozumiałość w najbliższych miesiącach, także w kwestii dat zapowiedzi i premiery. Co prawda pandemia obeszła się łagodnie ze studiem pod kątem finansowym i kadrowym - gra pobiła kolejne rekordy a studio zatrudniło nowe osoby - lecz cała firma od marca pracuje wyłącznie zdalnie, nie chcąc narażać swoich pracowników i ich rodzin.

Nowe wieści na temat FM 2021 będziemy przekazywać na bieżąco.

Słowa kluczowe: FM 2021 Sports Interactive

• Kategoria