Gra jednym napastnikiem

LEX Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
31.01.2009, 12:31    Pytanie
Czy ma sens granie na jednego napastnika, skoro asystent zawsze w takiej sytuacji daje nam do zrozumienia, że w ofensywie mamy za mało zawodników?

batata Przodownik pracy

0
31.01.2009 12:55    #10
Na tym właśnie polega dobranie dobrej taktyki. Musisz sam wyczuć, czy twój jedyny napastnik jest na tyle dobry, żeby kierować grą całego zespołu, czy warto jednak powierzyć kierowanie drużyny ofensywnemu pomocnikowi.
W tej taktyce, którą Ci pokazałem, warto dać ustawienie ofensywne nie tylko obrońcą, ale też 3 ofensywnych pomocników. Wtedy oni robią za takich " fałszywych" napastników :)

Użytkownik uznał post za pomocny

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
31.01.2009 13:04    #11
Ale chyba nie zawsze każdy wysoki, dobrze grający głową napastnik nada się na samotnego. Sam się nie raz przekonałem^^
Możesz spróbować 4-5-1. Wtedy jednego zawodnika za sobą zawsze będzie miał. Ale ta taktyka Bataty jest fajna :]

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 31.01.2009 o godz. 13:05

batata Przodownik pracy

0
31.01.2009 13:14    #12
[quote=Arek96]Ale chyba nie zawsze każdy wysoki, dobrze grający głową napastnik nada się na samotnego. Sam się nie raz przekonałem^^[/quote]
Jeśli się już zdecydujesz na grę jednym napastnikiem, to musisz podporządkować resztę ofensywnych zawodników " pod tego napastnika " Wtedy właśnie trzeba dobrze dobrać taktykę i poszczególne polecenia taktyczne. A jak Ci się nie chce, to graj klasycznym 4-4-2, może coś uda Ci się wygrać :P
[quote=Arek96]Ale ta taktyka Bataty jest fajna :][/quote]
Tak, ale lubię ją grać tylko w Angielskiej lidze. Np. na wyjazdach z silniejszymi ekipami sprawdza się bardzo dobrze. Tylko, że:
2 boczni obrońcy muszą być nastawieni ofensywnie, co jest dość ryzykowne.
2 pomocnicy cofnięci muszą być defensywnymi pomocnikami z krwi i kości.
3 wysunięci pomocnicy to typowi rozgrywający.
1 wysoki napastnik :)

Tofu Młody aktywista

0
31.01.2009 13:16    #13
[quote2=LEX][quote=Tofu]Grać jednym napastnikiem jest sens jeśli jes albo bardzo szybki albo bardzo dobrze gra głową. Wtedy pod niego ustawiasz druzynę, styl podań itd.[/quote]

a czy nie lepiej ustawić grę pod grającego za jego plecami dobrego, ofensywnego pomocnika?[/quote2]

Jeśli masz geniusza wyrastającego ponad druzynę to czemu nie? Musisz brać pod uwagę wszystkich piłkarzy!

Pawisco Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
31.01.2009 13:32    #14
Ja nigdy nie byłem zwolennikiem systemu gry z jednym, najwyżej wysuniętym napastnikiem. Zawsze musiałem mieć dwóch, jednego szybkiego i zwinnego, drugiego o wysokim wzroście i porządnym atrybucie gry głową.

Gra jednym napastnikiem także ma swoje zalety. Przede wszystkim, decydując się na takie ustawienie, musisz mieć za jego plecami także dobrego playmakera. Uważam, że to najważniejsza sprawa, aby snajper w pełni wykonywał swoje zadania.

Zastosuj się także do porad innych, którzy sugerują, że można po bokach ustawić takich fałszywych napastników. Gdy będziesz atakował, tacy zawodnicy są niezbędni.

Jakie cechy powinien mieć wysunięty napastnik? To w sumie zależy... Zazwyczaj dobrze sprawdza się silny, wysoki zawodnik, ale obecnie wielu trenerów ustawia tam prawdziwych łowców bramek, o nienagannej technice, ciągu na bramkę i umiejętności wykorzystywania sytuacji bramkowych.

Użytkownik uznał post za pomocny

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution